Més de 360.000€ recaptats al llarg de les 10 edicions del Torneig de Hockey Solidari

Terrassa, 8 de juliol de 2018

Les instal·lacions del Club Egara van acollir ahir la 10ª edició del Torneig de Hockey Solidari (THS), que aquest any se celebrava en favor del Servei d’acompanyament per a adolescents en situació de risc de Salesians Sant Jordi; el projecte d’esports de l’Esplai Tremola; l’esplai del centre de lleure Tu Tries; i el projecte “El Viver” de reforç educatiu al barri de la Maurina de la Fundació Maria Auxiliadora.

Uns 500 esportistes van participar en les diferents competicions de hockey, pàdel, tennis, cursa, caminada, golf i fitness. Els més de 30.000€ recaptats en aquesta desena edició eleven a prop de 360.000€ la xifra total aconseguida per l’esdeveniment des de l’any 2009, una aportació que ha permès ajudar uns quaranta projectes solidaris.

El torneig, que ja ha esdevingut una iniciativa de referència a Terrassa i Matadepera, ha rebut el reconeixement de totes les institucions municipals i esportives, així com de les diverses entitats socials d’aquestes localitats.

Festa, esport i voluntariat

Les tradicionals cursa i caminada donaven el tret de sortida al 10 THS a les 9 del matí, i mitja hora més tard començaven les competicions de tennis i golf. A partir de les 10 els participants van poder seguir sessions de ioga, crossfit, zumba i spinning, i a les 11 s’iniciaven el hockey i el pàdel que es van allargar fins a les 20h.

L’acte institucional del torneig va tenir lloc a les 12 del migdia i va comptar amb la presència de diverses autoritats locals i esportives, entre elles Eva Candela, regidora de Drets socials i serveis a les persones i Adrián Sánchez, regidor de Capacitats diverses i Accessibilitat, Drets Humans, Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Terrassa; Mireia Solsona, alcaldessa, Quico Sala, regidor d’Esports, i Carme Querol, regidora de Benestar Social, de l’ajuntament de Matadepera; Xavier Adell, president de la Federació Catalana de Hockey; Laura Márquez, vocal de Hockey Social de la Real Federación Española de Hockey; Francesc Salvatella, president de Hockey per Terrassa; i els presidents dels clubs terrassencs Pere Marcet, del Club Egara, Josep Maria Biosca del ATHC, Lídia Martí del CD Terrassa i Joan Díaz, vocal de la junta del Línia 22.

Des de l’Associació Torneig Hockey Solidari es va agrair a tots els voluntaris que durant aquests anys han fet possible la celebració de l’esdeveniment i es van destacar els impressionats resultats aconseguits al llarg d’aquests deu anys. Segons paraules de la presidenta, Carmen Mas, “podem estar molt contents per una feina ben feta que ha aconseguit que el Solidari sigui una realitat any rere any, ajudant a totes aquestes entitats que tant ho necessiten”.

Voluntaris de les associacions beneficiàries van ser presents al llarg del dia per donar suport en l’organització de les diferents activitats. Un tercer temps amb concert en directe, sopar, pastís d’aniversari i ball amb dj posava punt i final a una jornada de festa, esport i voluntariat, que va comptar amb múltiples patrocinadors, entre ells l’Obra Social de la Caixa i el concessionari Orient Cars Toyota.