[vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”80″][dt_fancy_title title=”Benvinguts al 9è Torneig de Hockey Solidari!” title_align=”center” title_size=”h2″ title_color=”accent” el_width=”100%” title_bg=”disabled” separator_color=”default”][dt_gap height=”30″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_column_text]

El 9è Torneig de Hockey Solidari, agruparà un any més, a les instal·lacions del club Egara, un munt de persones amants de l’esport units per una bona causa.

L’Associació Torneig de Hockey Solidari vol presentar de forma oficial a totes les entitats empresarials, socials i municipals aquesta iniciativa solidària amb la intenció de sol·licitar qualsevol possible col·laboració que ens ajudi a recaptar fons. Els projectes beneficiaris es canalitzaran a través d’entitats de l’àmbit local de Terrassa, que són els veritables protagonistes d’aquesta jornada. L’Associació THS, com és habitual, organitzarà moltes competicions esportives i activitats dirigides a totes les edats perquè sigui una jornada oberta i lúdica.

La vuitena edició del torneig va ser un èxit absolut. L’esdeveniment va comptar amb la presència de vàries personalitats municipals encapçalades per l’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa Jordi Ballart. Al voltant de 1000 esportistes es van donar cita a l’Atlètic Terrassa H.C. que van ajudar a poder repartir finalment 38.500€ i fer front al desenvolupament dels cinc projectes seleccionats.

En tractar-se d’un torneig obert, pretenem buscar la col·laboració i la participació de tots els grups possibles, per així poder desenvolupar amb èxit l’objectiu de consolidar la seva celebració anual, convertint-lo en un referent de la solidaritat a Catalunya. Per tant, l’Ajuntament i altres institucions locals, així com empreses d’àmbit privat o associacions humanitàries, estan convidades a participar en aquest espai solidari tan enriquidor com necessari per a la ciutat de Terrassa.

 

[vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”80″][dt_fancy_title title=”PROJECTES DESTINATARIS” title_align=”center” title_size=”h2″ title_color=”accent” el_width=”100%” title_bg=”disabled” separator_color=”default”][dt_gap height=”30″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_column_text]

[dt_gap height=”30″][dt_teaser type=”uploaded_image” misc_link=”https://torneighockeysolidari.org/projecte2″ target=”blank” style=”2″ content_size=”normal” background=”fancy” animation=”fadeIn” image_hovers=”true”]

ASSOCIACIÓ ALBA

Des del 1987 l’Associació ALBA suma els seus esforços en la prevenció, atenció i inclusió socio-laboral de les persones que presenten una dependència a qualsevol substancia o amb problemes de conductes addictives. El Centre de Dia és un servei social especialitzat, dirigit a la rehabilitació i la inclusió social i comunitària de les persones usuàries. La seva finalitat és donar resposta a les diferents necessitats biopsicosocials que es poden presentar durant el seu procés de deshabituació. Hem detectat un augment de consum de substàncies (majoritariament alcohol i cannabis), conductes addictives i agressives entre els adolescents i joves de la nostra ciutat i de rodalies.

POBLACIÓ DIANA

Adolescents i joves de 12 a 18 anys i les seves famílies, amb:

 •  Consum problemàtic d’alcohol, i/o altres drogues o amb conductes d’alt risc de consumir-ne, .
 • Conductes addictives com ludopaties (ex. Apostes On-line…), jocs on-line, videojocs…
 • Conductes agressives vinculades a la violència (bulling, violència familiar…)

Algunes de les característiques que poden presentar el perfil de joves a qui va adreçat el programa són:

 • Absència d’ estructura familiar que els doni suport
 • Absentisme escolar, fracàs escolar i absència d’interessos formatius i/o laborals.
 • Desmotivació i apatia • Desestructura i desordre en molts dels hàbits saludables bàsics (dormir, menjar, higiene…)
 • Dificultat per a l’acceptació de normes i límits
 • Aparició de conductes agressives, verbals i / o físiques
 • Conductes delictives

Algunes de les característiques que poden presentar les famílies són:

 • Impotència per la pèrdua d’autoritat davant els seus fills/es
 • Dificultat per a l’establiment de normes i límits
 • Dificultat en la comunicació amb els fills
 • Necessitat de suport emocional davant la situació de crisi desencadenada per la conducta dels seus fills/es
 • Història de consum de drogues

Enllaç a projecte complet

[/dt_teaser][dt_gap height=”30″][dt_teaser type=”uploaded_image” misc_link=”https://torneighockeysolidari.org/projecte4″ target=”blank” style=”2″ content_size=”normal” background=”fancy” animation=”fadeIn” image_hovers=”true”]

esplai

ESPLAI LA FÀBRICA DE CAN TUSELL

Són una entitat de barri. Fan projectes de treball i motivació amb els nens i joves del seu i d’altres barris, des de que són infants i durant l’adolescència, i els formen i acompanyen per la seva entrada a la vida laboral.

“Esmorzars contra l’absentisme”, des de gener de 2013, és un projecte dirigit a adolescents de 12 a 18 anys, mitjançant el qual oferim esmorzar a la nostra cafeteria social. Durant la temporada 2014-2015, després de tancar la nostra cafeteria vam seguir realitzant l’activitat, a una altre cafeteria del barri, però amb la mateixa metodologia. Hores d’ara el projecte està en marxa novament, amb la diferència de que es realitza al casal cívic del barri, que està totalment dotat amb una gran cuina-menjador, on tots els joves, juntament amb l’educador-a s’encarreguen de preparar tot allò necessari. Amb aquesta acció pretenem generar una motivació i un punt de trobada per als joves abans d’anar a l’institut i quan tornen. Des de l’entitat hem avaluat de forma molt positiva el resultat del projecte a tots els nivells. Per una banda, els nois que venen a esmorzar han creat un grup consolidat basat en la ajuda mútua i la col·laboració. Els joves es fan responsables de començar el dia assistint a classe, i venen al espai habilitat amb molt bona actitud. S’encarreguen de la preparació de l’espai, així com de la neteja posterior, i durant el temps de l’esmorzar, parlem sobre l’institut, els seus problemes… generant un ambient de confiança i suport col·lectiu. Per altra banda, en les reunions habituals amb els tutors dels instituts on assisteixen, són totes favorables quant a l’actitud dels joves vers els estudis.

OBJECTIUS GENERALS

 • Lluitar contra l’abandonament escolar entre els joves del barri
 • Acabar amb l’absentisme escolar
 • Garantir l’esmorzar als joves
 • Allunyar als joves de l’exclusió social.
 • Millorar l’entorn

Enllaç a projecte complet

[/dt_teaser][dt_gap height=”30″][dt_teaser type=”uploaded_image” misc_link=”https://torneighockeysolidari.org/creu-roja-2016/” target=”blank” style=”2″ content_size=”normal” background=”fancy” animation=”fadeIn” image_hovers=”true”]

creuroja

CREU ROJA

Protecció a la infància i acompanyament socioeducatiu

L’any 2016 a Creu Roja hem consolidat el centre INN per a infants, aprofundint en el l’acompanyament i l’atenció individualitzada als infants, així com en el treball socioeducatiu amb llurs famílies. El centre ha esdevingut per als infants un lloc segur, tranquil i de re-confortament emocional, on poden realitzar les tasques escolars amb supervisió, berenar i expressar les seves inquietuds. Alhora, hem pogut incorporar una línia de continuïtat per als més grans.

Per al 2017 volem presentar-vos el Programa d’Infància i Joves des d’una perspectiva global (per bé que continuarem partint de l’àmbit troncal que suposa el projecte transversal d’Èxit Escolar). El programa que us presentem suposa una intervenció socioeducativa diària de dilluns a diumenge:

 • Acompanyament socioeducatiu a joves dels instituts Mont Perdut i Cavall Bernat (51 joves)
 • Centre infantil Creu Roja – Èxit Escolar (75 infants)
 • Projecte Djambar d’intervenció socioeducativa amb joves (45 joves)
 • Intervenció socioeducativa en medi obert “pati obert” Roca Alabern (cens de 340 participants)
 • Casal d’Estiu juny/juliol (45 infants)
 • Projecte targetes per a l’alimentació infantil per als períodes no lectius (51 menors)
 • Projecte difusió i promoció dels Drets Humans a la ciutat.

És per tot l’exposat anteriorment que us demanem de donar continuïtat a la col·laboració Creu Roja-Terrassa Hoquei Solidari per tal de garantir el suport al Programa d’Infància en general, cobrint aquelles necessitats que queden més desateses:

 • Beques: possibilitat de becar menors que mitjançant informe social (IVS) es considerin casos prioritaris de cara al seu desenvolupament. Principalment accés a beca casals, menjador, esport, altres.
 • Activitat: garantir accés a tallers, sortides i desplaçaments de qualitat, en igualtat de condicions respecte d’altres infants de la ciutat.
 • Material informàtic: complementar elements que ajudin a l’exercici de l’estudi assistit.
 • Personal: complement de dedicació horària de personal tècnic per a la gestió i intervenció directa de qualitat amb els menors i llurs famílies.

Enllaç a projecte complet

[/dt_teaser][dt_gap height=”30″][dt_teaser type=”uploaded_image” misc_link=”https://torneighockeysolidari.org/centre-esplai-guadalhorce-2016″ target=”blank” style=”2″ content_size=”normal” background=”fancy” animation=”fadeIn” image_hovers=”true”]

L’ASSOCIACIÓ CAUSA NOSTRAE LAETITIAE – LA CAUSA –

Sorgeix l’any 2013 a iniciativa d’un grup de joves i adults que comparteixen una inquietut sobre un cert to social desencisat, d’un neguit en veure les dificultats actuals que presenta en part la nostra societat per gaudir de la vida.

El nostre primer objectiu i més important és ajudar a recuperar l’alegria!

Des de l’Associació Causa Nostrae Laetitiae creiem que la formació és bàsica per tal que una persona es pugui desenvolupar amb normalitat dins la societat actual. És per això que durant aquest curs volem posar especial atenció en potenciar programes ja creats en anteriors cursos i que tenen una bona acollida per part dels usuaris.

Un d’ells és el que anomenem “Jornada de convivència i reforç educatiu”.

Pretenem:

 1. Crear un espai d’acollida per a adolescents i joves en risc d’exclusió social
 2. Crear un espai on els adolescents i joves trobin un entorn adequat i un equipament tècnic per concentrar-se en l’estudi
 3. Acompanyar i assessorar als usuaris per tal que puguin assolir els seus objectius formatius
 4. Crear un pla d’estudis personalitzat buscant els formadors adequats per a cada cas
 5. Compartir un espai de convivència per a adolescents i joves puguin compartir les seves experiències
 6. Educar en la responsabilitat fent-los partícips de l’elaboració del dinar i el manteniment de la casa

BENEFICIARIS

El projecte convivència i reforç escolar va dirigit especialment a adolescents i joves a partir de 15 anys que han decidit reemprendre els seus estudis i necessiten un recolzament extra. A més, en cas de joves de famílies amb pocs recursos s’ofereix possibilitat de beca.

Enllaç a projecte complet

 

 

[/dt_teaser][dt_gap height=”30″][dt_teaser type=”uploaded_image” misc_link=”https://torneighockeysolidari.org/centre-esplai-guadalhorce-2016″ target=”blank” style=”2″ content_size=”normal” background=”fancy” animation=”fadeIn” image_hovers=”true”]

insoc

CENTRE ESPLAI GUADALHORCE

INSOC-CEG és una entitat sense ànim de lucre, laica, progressista i políticament independent, amb l’objectiu principal d’educar i formar en el temps de lleure a nens/es, adolescents, joves i adults. “Vam començar a treballar en el barri de Guadalhorce el 1984, portant endavant tasques d’educació en el temps de lleure amb nens/es.

El nostre projecte ofereix un espai d’inclusió, educació i participació a tot un col·lectiu de persones vulnerables per les seves condicions de precarietat social. Es tracta d’un espai que vol cobrir necessitats bàsiques personals i socials, des de l’àmbit del lleure educatiu, en coordinació amb diferents agents socials i educatius de l’entorn (escola, institut, família, ajuntament…). És un espai obert, de dilluns a divendres (on també es realitzaran activitats de cap de setmana puntuals), en horari de 16:30 a 21:00 hores, dirigit a nens/es i joves a partir dels 3 anys i fins els 20 principalment (encara que també hi poden participar majors de 20 anys). Actualment ens trobem que no tota la població de la nostra comunitat té accés als diferents espais socials i recursos materials, convertint-se en col·lectius que quedarien fora del que coneixem com a benestar social i personal.”

Les activitats que es desenvolupen les porten a terme diferents monitors/es i voluntaris/ies, formats i preparats per treballar amb els diversos tipus de destinataris. Aquestes activitats estan encaminades a cobrir diferents necessitats personals, educatives i socials del col·lectiu amb què hi treballem. Actualment ens trobem que no tota la població de la nostra comunitat té accés als diferents espais socials i recursos materials, convertint-se en col·lectius que quedarien fora del que coneixem com a benestar social i personal. Hem de treballar per la inclusió social, la diversitat i per la interrelació entre cultures i generacions, com a objectius primordials, ja que la comunitat ha variat molt des de fa uns quants anys.

Els dos eixos que volem enfortir en aquesta iniciativa van encaminats a:

 1. donar continuïtat a la tasca feta en matèria de suport escolar
 2. crear vincles estables amb la família, mitjançant accions de cohesió, comunicació i implicació.

Per una banda, constatem una important mancança en l´àmbit de l´aprenentatge formal en el col·lectiu d´infants i joves bastant preocupant, que requereix d´una intervenció transversal i en coordinació amb diversos actors socials del territori. En aquest sentit, el nostre projecte aposta, com a un dels eixos centrals, per atendre les necessitats de suport socioeducatiu dels infants i joves que ho requereixin, mitjançant metodologies compartides i coordinades entre els mateixos centres educatius (escoles i instituts), les famílies i els nostres educadors.

Per una altra, entenem que el paper de la família és primordial, ja que és el referent primari de tot nen/a i jove i és important que estiguin vinculats a totes aquelles iniciatives en què els seus fills/es hi estiguin participant. En aquest sentit, volem enfortir el paper de la família facilitant espais de suport, d’acompanyament i compartint experiències, vinculant-los al projecte socioeducatiu de l’entitat i donant-los un paper protagonista.

Enllaç a projecte complet

[/dt_teaser][dt_gap height=”30″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Agraïm anticipadament a tothom per la solidaritat i a les organitzacions de Terrassa que hi treballen de forma altruista durant tot l’any.

[vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”80″][dt_fancy_title title=”Col·laboracions pel 9è THS ” title_align=”center” title_size=”h2″ title_color=”accent” el_width=”100%” title_bg=”disabled” separator_color=”default”][dt_gap height=”30″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][vc_column_text]

[dt_gap height=”30″][dt_teaser type=”uploaded_image” misc_link=”https://torneighockeysolidari.org/projecte2″ target=”blank” style=”2″ content_size=”normal” background=”fancy” animation=”fadeIn” image_hovers=”true”]

Els projectes solidaris pels nostres veïns necessiten de tot el suport possible. Per això, també es pot fer qualsevol donació directe. Per petita que sigui serà molt important.

Número Compte Corrent: 2100 4526 38 2200065494

Tómbola

Com cada edició, no hi faltarà la “Tómbola Solidària” on s’aniran repartit obsequis de tot tipus donats per diferents empreses. L’any passat va ser, de nou, un èxit ja que es van tornar a exhaurir tots regals amb els que comptàvem!

Stand al Village

Paral·lelament als partits també es crea un “village” on hi haurà petites carpes de 3x3m que es pot llogar per a exposar o vendre el que s’hi desitgi. El preu d’una carpa al village és de 150 euros.

Col·laboració en “Espècies”

L’organització d’aquest torneig precisa de vàries necessitats de producte o serveis que potser es corresponen amb la pròpia activitat de la vostra empresa. Aquesta també esdevé una altra forma de col·laborar amb nosaltres, tant o més valuosa que les altres.

Però animem tothom a fer una inscripció a qualsevol de les activitats esportives o participant en qualsevol de les altres activitats lúdiques que també s’organitzen addicionalment a les esportives.

Sigui com sigui, us esperem a tots diumenge 11 de juny al Club Egara!!

[/dt_teaser][dt_gap height=”30″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]