L’AMPA Escola Mare de Déu de Montserrat, l’Associació Alba, l’Associació Associació Educativa Can Palet i Grup de Colònies Ca n’Anglada van exposar la tasca solidària que realitzen.

Terrassa, 21 de febrer de 2019

Els representants de les entitats terrassenques AMPA Escola Mare de Déu de Montserrat, Associació Alba, Associació Associació Educativa Can Palet i Grup de Colònies Ca n’Anglada van presentar ahir el contingut dels projectes presentats i escollits per a ser beneficiaris de l’11a edició del Torneig Hockey Solidari (THS).

El torneig tindrà lloc el proper 8 de juny a les instal·lacions del CD Terrassa. L’Associació amplia la seva família aquest any amb la inclusió del Matadepera 88, afegint-se així als altres quatre clubs: Atlètic, Egara, CD Terrassa i Línia 22.

L’acte de presentació, celebrat a Les Pedritxes, va comptar amb l’assistència de diversos membres del comitè organitzador del THS que han fet costat a Carmen Mas i Ivà Morcillo, presidenta i vicepresident de l’Associació THS, encarregats de fer la introducció dels projectes. Diferents barris i activitats Després de considerar detingudament totes les propostes rebudes –més d’una vintena- en aquesta edició l’Associació THS ha optat per escollir quatre projectes que realitzen la seva tasca en diferents barris de la ciutat i ha mirat de recollir línies de treball variades i d’actualitat.

Núria Marín i Clara Escudé, directora i mestre de l’Escola Mare de Déu de Montserrat van exposar el projecte “Vull fer deures. M’ajudes?”, un servei de biblioteca tutoritzada per a l’ampliació del temps d’aprenentatge més enllà de l’horari lectiu dut a terme a través de l’AMPA del centre. L’activitat gratuïta dóna suport als alumnes en les seves tasques escolars. A més de resoldre dubtes s’organitzen altres activitats suplementàries com els conta-contes tradicionals en llengües originals amb la participació de les mares en diferents idiomes.

“Enganchados”, projecte presentat per Ester Pérez de l’associació ALBA consisteix en la creació d’un canal de YouTube, innovador en matèria de prevenció de conductes addictives per tal d’arribar al màxim d’adolescents i joves, motivar-los i fer-los partícips del mateix. En les càpsules s’aborden diferents temes relacionats amb el consum o amb conductes addictives.

Josep Rodríguez, acompanyat de dues monitores, va presentar els dos darrers projectes escollits. El “Projecte d’extraescolars per a infants i joves en situació vulnerable” de l’ Associació Educativa Can Palet pretén apaivagar les desigualtats educatives d’aquells infants i joves d’entorns més desfavorits, ja sigui mitjançant accions de contingut acadèmic o altres accions d’activitat física.

I, finalment, el Projecte Sociocultural Esportiu Ca n’Anglada vol oferir un model educatiu vàlid en un espai alternatiu i diferent al de l’escola, que possibiliti l’intercanvi mitjançant l’esport com a eina. Tot això, reforçat per un equip humà que aporti als infants i joves uns valors que complementin a la família.

Carmen Mas, va elogiar la important tasca per a les ciutats d’aquests grups de voluntariat que treballen en favor de les persones que no disposen de recursos. “Terrassa és una ciutat molt solidària i el nostre objectiu és contribuir a ajudar una mica, sobretot en aquesta franja de nens i adolescents”.

Més informació: Projectes beneficiaris del 11è Torneig Hockey Solidari