[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/1″][dt_teaser type=”uploaded_image” misc_link=”https://torneighockeysolidari.org/centre-esplai-guadalhorce-2016″ target=”blank” style=”2″ content_size=”normal” background=”fancy” animation=”fadeIn” image_hovers=”true”]

insoc

INSOC-CEG és una entitat sense ànim de lucre, laica, progressista i políticament independent, amb l’objectiu principal d’educar i formar en el temps de lleure a nens/es, adolescents, joves i adults. “Vam començar a treballar en el barri de Guadalhorce el 1984, portant endavant tasques d’educació en el temps de lleure amb nens/es.

El nostre projecte ofereix un espai d’inclusió, educació i participació a tot un col·lectiu de persones vulnerables per les seves condicions de precarietat social. Es tracta d’un espai que vol cobrir necessitats bàsiques personals i socials, des de l’àmbit del lleure educatiu, en coordinació amb diferents agents socials i educatius de l’entorn (escola, institut, família, ajuntament…). És un espai obert, de dilluns a divendres (on també es realitzaran activitats de cap de setmana puntuals), en horari de 16:30 a 21:00 hores, dirigit a nens/es i joves a partir dels 3 anys i fins els 20 principalment (encara que també hi poden participar majors de 20 anys). Actualment ens trobem que no tota la població de la nostra comunitat té accés als diferents espais socials i recursos materials, convertint-se en col·lectius que quedarien fora del que coneixem com a benestar social i personal.”

Les activitats que es desenvolupen les porten a terme diferents monitors/es i voluntaris/ies, formats i preparats per treballar amb els diversos tipus de destinataris. Aquestes activitats estan encaminades a cobrir diferents necessitats personals, educatives i socials del col·lectiu amb què hi treballem. Actualment ens trobem que no tota la població de la nostra comunitat té accés als diferents espais socials i recursos materials, convertint-se en col·lectius que quedarien fora del que coneixem com a benestar social i personal. Hem de treballar per la inclusió social, la diversitat i per la interrelació entre cultures i generacions, com a objectius primordials, ja que la comunitat ha variat molt des de fa uns quants anys.

Els dos eixos que volem enfortir en aquesta iniciativa van encaminats a:

  1. donar continuïtat a la tasca feta en matèria de suport escolar
  2. crear vincles estables amb la família, mitjançant accions de cohesió, comunicació i implicació.

Per una banda, constatem una important mancança en l´àmbit de l´aprenentatge formal en el col·lectiu d´infants i joves bastant preocupant, que requereix d´una intervenció transversal i en coordinació amb diversos actors socials del territori. En aquest sentit, el nostre projecte aposta, com a un dels eixos centrals, per atendre les necessitats de suport socioeducatiu dels infants i joves que ho requereixin, mitjançant metodologies compartides i coordinades entre els mateixos centres educatius (escoles i instituts), les famílies i els nostres educadors.

Per una altra, entenem que el paper de la família és primordial, ja que és el referent primari de tot nen/a i jove i és important que estiguin vinculats a totes aquelles iniciatives en què els seus fills/es hi estiguin participant. En aquest sentit, volem enfortir el paper de la família facilitant espais de suport, d’acompanyament i compartint experiències, vinculant-los al projecte socioeducatiu de l’entitat i donant-los un paper protagonista.

Enllaç a projecte complet

[/dt_teaser][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]